Μια απλή και αρωματική συνταγή, ιδανική για καθημερινά γεύματα ή και για τραπέζια.
Υλικά:
- 4 φιλέτα κοτόπουλου
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου Πτελέας
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
- Χυμός από 1 λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μαρινάδα:
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πάστα σκόρδου, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 2 ώρες στο ψυγείο.
- Μαγείρεμα:
- Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήστε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένα.
- Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα στον φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά.
- Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε τα φιλέτα με συνοδευτικά όπως πατάτες φούρνου, ρύζι ή λαχανικά.