Συνταγές με σκόρδο

Κοτόπουλο Μαριναρισμένο με Πάστα Σκόρδου Πτελέας

Μια απλή και αρωματική συνταγή, ιδανική για καθημερινά γεύματα ή και για τραπέζια.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου Πτελέας
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καυτερή)
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι ή ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Μαρινάδα:
    • Σε ένα μπολ, ανακατέψτε την πάστα σκόρδου, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι.
    • Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλου στο μείγμα και αφήστε τα να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή έως 2 ώρες στο ψυγείο.
  2. Μαγείρεμα:
    • Ζεστάνετε ένα τηγάνι ή σχαροτήγανο και ψήστε τα φιλέτα σε μέτρια φωτιά για 6-8 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να είναι καλά μαγειρεμένα.
    • Αν θέλετε, μπορείτε να ψήσετε τα φιλέτα στον φούρνο στους 200°C για 25-30 λεπτά.
  3. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρετε τα φιλέτα με συνοδευτικά όπως πατάτες φούρνου, ρύζι ή λαχανικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *