Αυθεντική κλασική ιταλική συνταγή που βασίζεται στη γεύση του σκόρδου.
Υλικά:
- 400 γρ. μακαρόνια
- 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
- Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
- Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει (μην το κάψετε για να μην πικρίσει).
- Προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού και ανακατέψτε.
- Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι, προσθέτοντας το νερό που κρατήσατε για πιο πλούσια υφή.
- Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τον μαϊντανό και σερβίρετε.