Συνταγές με σκόρδο

Μακαρόνια Aglio e Olio

Αυθεντική κλασική ιταλική συνταγή που βασίζεται στη γεύση του σκόρδου.

Υλικά:

  • 400 γρ. μακαρόνια
  • 6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατήστε μισό φλιτζάνι από το νερό τους.
  2. Σε μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  3. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να χρυσίσει (μην το κάψετε για να μην πικρίσει).
  4. Προσθέστε τις νιφάδες πιπεριού και ανακατέψτε.
  5. Ρίξτε τα μακαρόνια στο τηγάνι, προσθέτοντας το νερό που κρατήσατε για πιο πλούσια υφή.
  6. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *