Συνταγές με σκόρδο

Σκορδόψωμο

Ένα νόστιμο συνοδευτικό για ζυμαρικά ή σούπες.

Υλικά:

  • 1 μπαγκέτα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 50 γρ. τριμμένο τυρί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψτε την μπαγκέτα σε φέτες, χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω.
  3. Ανακατέψτε το λιωμένο σκόρδο, το βούτυρο και τον μαϊντανό.
  4. Αλείψτε το μείγμα ανάμεσα στις φέτες της μπαγκέτας.
  5. Αν θέλετε, προσθέστε τριμμένο τυρί.
  6. Τυλίξτε τη μπαγκέτα σε αλουμινόχαρτο και ψήστε για 10-15 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *