Μια βελούδινη και γευστική σούπα που αναδεικνύει το άρωμα του σκόρδου.
Υλικά:
- 1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 10 σκελίδες)
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- Αλάτι και πιπέρι
- Λίγο θυμάρι (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
- Ψήστε το σκόρδο στον φούρνο όπως περιγράφεται στην πρώτη συνταγή.
- Σε κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
- Προσθέστε το ψημένο σκόρδο, τον ζωμό και το θυμάρι.
- Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστή με κρουτόν.