Συνταγές με σκόρδο

Σούπα Σκόρδου (Garlic Soup)

Μια βελούδινη και γευστική σούπα που αναδεικνύει το άρωμα του σκόρδου.

Υλικά:

  • 1 κεφάλι σκόρδο (περίπου 10 σκελίδες)
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  1. Ψήστε το σκόρδο στον φούρνο όπως περιγράφεται στην πρώτη συνταγή.
  2. Σε κατσαρόλα, ζεστάνετε το βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
  3. Προσθέστε το ψημένο σκόρδο, τον ζωμό και το θυμάρι.
  4. Μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά και πολτοποιήστε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.
  6. Σερβίρετε ζεστή με κρουτόν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *