Συνταγές με σκόρδο

Σπιτική Σάλτσα με Πάστα Σκόρδου για Ζυμαρικά

Μια γρήγορη και πλούσια σάλτσα για ζυμαρικά, που απογειώνει τη γεύση με την ένταση του σκόρδου.

Υλικά:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ., σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
  • 2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου Πτελέας
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνιτούρα)

Εκτέλεση:

  1. Προετοιμασία ζυμαρικών:
    • Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος.
  2. Σάλτσα:
    • Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
    • Προσθέστε την πάστα σκόρδου και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσει το άρωμά της.
    • Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
    • Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τις νιφάδες πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε), και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
  3. Συνδυασμός:
    • Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με λίγο από το νερό βρασίματος αν χρειάζεται για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.
    • Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
  4. Σερβίρισμα:
    • Σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *