Μια γρήγορη και πλούσια σάλτσα για ζυμαρικά, που απογειώνει τη γεύση με την ένταση του σκόρδου.
Υλικά:
- 500 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σας (π.χ., σπαγγέτι ή λιγκουίνι)
- 2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου Πτελέας
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
- Αλάτι και πιπέρι
- Φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος (για γαρνιτούρα)
Εκτέλεση:
- Προετοιμασία ζυμαρικών:
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες και κρατήστε 1/2 φλιτζάνι από το νερό βρασίματος.
- Σάλτσα:
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε την πάστα σκόρδου και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, μέχρι να απελευθερώσει το άρωμά της.
- Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά.
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα και τις νιφάδες πιπεριού (αν χρησιμοποιείτε), και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρώς.
- Συνδυασμός:
- Προσθέστε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, μαζί με λίγο από το νερό βρασίματος αν χρειάζεται για να γίνει πιο κρεμώδης η σάλτσα.
- Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα ζυμαρικά με τη σάλτσα.
- Σερβίρισμα:
- Σερβίρετε ζεστά, γαρνιρισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό και επιπλέον παρμεζάνα.